Krachttraining is voor vrouwen.

2 Mythes ontkracht over vrouwen en krachttraining.

Mythe 1. ‘Toning’ van het vrouwenlichaam.

Het woord ‘Toning’ betekent ongeveer zoiets als: strak, sportief lichaam zonder al teveel spiermassa….ofzo.

Maar hoe bereik je dit?
In tegenstelling tot wat sommige producenten je willen doen geloven bestaat er geen product of specifieke trainingsmethode om de vorm van je spier te veranderen.
De plaatsen waar je spier aangehecht zit en ook de vorm van je spieren zijn genetisch bepaald.

Pilates, Yoga, Kettlebell’s, Zumba of wat dan ook: allemaal top om te doen en om mee te werken maar uiteindelijk hebben je ouders minimaal net zo veel invloed op hoe je er uiteindelijk uit kan komen te zien als al die groepslessen.

Wat we kunnen doen is onze vetmassa verminderen en onze spiermassa laten toenemen.
Om onze vetmassa te laten verminderen dienen we een calorietekort te realiseren en om onze spiermassa te laten toenemen dienen we een calorie overschot te realiseren. Dit is het eindeloze spelletje dat je dient te spelen als je je lichaam wilt vormgeven naar je ideaalbeeld.

vrouwen-krachttraining-je-eigen-coach

Jen Selter laat zien wat de invloed van krachttraining is op een vrouwenlichaam.

Mythe 2. Veel herhalingen met lichte gewichten.

Helaas denken veel vrouwen nog steeds dat ze met lichte gewichten veel herhalingen moeten maken om hun droomlichaam te realiseren. Ondanks dat het gebruik van lichte gewichten binnen een periodisering (voor vooral beginners) zeker zijn plaats heeft blijft het realiseren van zgn. ‘Progressieve Overload’ oftewel het lichaam continue uitdagen zodat het alsmaar sterker (en groter) wordt het meest belangrijk.

‘Ja maar als ik zwaar train dan zie ik er niet meer vrouwelijk uit’……….is zo 2014.

Kijk naar veel vrouwelijke rolmodellen: Jen Selter, Kim Kardashian, Cameron Diaz maar ook alle vrouwelijke fitnessgoeroe’s uit Amerika (die jij wellicht volgt op Instagram, Youtube en Facebook)….het huidige schoonheidsideaal laat zien dat vrouwen sterk mogen zijn, dat vrouwen ook echt vrouwen mogen zijn en geen meisjes hoeven te blijven. Krachttraining is de ultieme girlpower. Een nieuwe dimensie van het feminisme. Wat mannen kunnen, kunnen vrouwen ook! En misschien nog wel beter.

Als afsluiter een topmodel van 35jr oud die laat zien hoe een sterke vrouw er in de praktijk uitziet.

 

About the Author:

Je Eigen Coach levert objectieve en onderbouwde informatie over voeding, training en lifestyle.

Leave A Comment