Ben jij ook voorbereid?

Wat belangrijk is voor mensen die allerlei fitness-gerelateerde artikelen en foto’s van gezonde maaltijden/selfie’s in de gym etc. inspirerend vinden is dat ze moeten begrijpen dat uiteindelijk alles om gedrag draait.Inzien dat je zonder daadwerkelijke, structurele, gedragsverandering uiteindelijk weer terugvalt in een ongezonde leefstijl is het belangrijkste.Begrijpen dat je van alle kanten belaagd en verleid wordt tot het kiezen van producten die geen zinvolle bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl is een stap in de goede richting.Tankstations bijvoorbeeld zijn tot complete eetstations getransformeerd.
Terwijl je tankt wordt je al vanaf de buitenkant met grote letters attent gemaakt op welke catering er binnen wordt gefaciliteerd
Op het moment dat je binnenkomt wordt je verwelkomd door alle kleuren van de regenboog incl. schreeuwende teksten, spaaracties en voordeelprogramma’s.De paar meter van de deur naar de kassa wordt je gedwongen om kennis te nemen van alle aanbiedingen.
Je staat stil bij de kassa…..je staat letterlijk ingeparkeerd tussen alle chocola, cola en chips. Links en rechts….je kan alleen nog maar achteruit als je wilt ontsnappen.
10400807_658262497620719_5457234317559311233_n
Je hebt alle verleidingen kunnen weerstaan en je rekent alleen je brandstof af……”Wilt u misschien gebruikmaken van de actie: 2 pakjes kauwgom voor de prijs van 1 meneer? En er wordt gewezen naar de pakjes kauwgom.
Ehm…..nee dank u wel meneer.
Nu moet je ook nog actief producten gaan afwijzen…..terwijl je alleen wilt tanken.
(verkopers zijn verplicht producten aan te bieden incl. actief wijzen naar het product)

Maar….er is altijd meer.

Vorige week stond de verkoper nog bij de linkerkassa en moest ik dus van mijn pad afwijken om überhaupt bij de kassa te komen.
Ik moest eerst om die grote box met chocoladerepen heen (grote letters PROMO) zodat ik mocht plaatsnemen tussen de chocoladerepen bij de kassa en het recht had om te betalen voor mijn brandstof en tegelijkertijd te worden geattendeerd op de wekelijkse korting op een product waarvoor ik 100% zeker in eerste instantie niet ben gekomen.

Vandaag staat de verkoper bij de andere kassa waardoor ik ten minste niet meer geblokkeerd wordt.
Gelukkig hebben ze er een gebogen reclamezuil op gemaakt zodat de boodschap van 2 chocoladerepen voor 1,75euro ten alle tijden duidelijk te lezen is.

Hoe je hiermee omgaat?
Dat is onderdeel van een persoonlijk proces maar misschien is het een goed idee om eens te beginnen met nadenken hoe jij reageert op dit soort zaken zodat je hier in de toekomst minder vatbaar voor bent.

Bewustwording in al zijn facetten is stap 1 van het transformatieproces.

 

2016-11-07T10:43:42+00:00 By |Artikelen|0 Comments

About the Author:

Je Eigen Coach levert objectieve en onderbouwde informatie over voeding, training en lifestyle.