Festivals.

Het festivalseizoen is inmiddels een paar weken onderweg en nog lang niet geëindigd.
Onder andere A’dam Open AIr en A Day at the Park zijn inmiddels geweest en Mysteryland, Voltt Loves Summer, Valtivest en de rest moeten nog beginnen.
De hele dag op de meest chille muziek van de beste DJ’s uit je dak gaan….er bestaat niets beters, toch? Juist.Toch ga ik het verder niet over muziek en chille zaken hebben maar over de oude vertrouwde calorieën want: al die drankjes tikken flink aan bij onze caloriehoeveelheid aan het einde van de dag.’Ja maar wat klets je nou, ik kom hier niet om me schuldig te laten voelen als ik naar een festival ga. Ik drink wat ik wil, ik wil ook een beetje leven af en toe!’Uiteraard, en dat vind ik zelf ook 1 van de belangrijkste dingen om te benadrukken aangezien het beste voedingspatroon dat men kan volgen het voedingspatroon is dat men het makkelijkst vol kan houden.
Oftewel: De theoretische voordelen van elk voedingspatroon zijn te verwaarlozen als het voedingspatroon in strijd is met de persoonlijke voorkeur en toewijding van de persoon.Het is precies om deze reden dat om de zoveel tijd een nieuwe trend in voedingsland komt opzetten:
– Sonja Bakker
– Dokter Frank
– Cambridge
– Paleo
– Etc.
Allemaal leuk voor een paar maanden maar geen van deze diëten houden rekening met persoonlijke voorkeur en hierdoor toewijding van de individuele persoon….waardoor jij het niet meer trekt.

Nu, waar waren we gebleven.
Ohja, al die biertjes en wijntjes: hoeveel kcal. leveren ze op aan het einde van de dag?!
Hier gaan we. Per glas.

Heineken 90 kcal.
Grolsch 88 kcal.
Festivalbier (<5% ALC) 60 kcal.
Zoete Witte wijn (150ml) 100kcal.
Glas Rosé (150ml) 107kcal.
Wodka-Red Bull (250ml Red Bull) 250kcal.
Breezer (drinkt iemand dit nog?) 275kcal.

Een flesje water (500ml) van 4 euro: 0kcal.

Je ziet: op zo’n lange festivaldag kunnen alleen al je drankjes zorgen voor een aanzienlijk calorietotaal.
Als ik 6-10 drankjes als standaard neem voor een dag lang feesten kom je uit op ongeveer 550-1500kcal., soms meer dan 50% van je totale energiebehoefte op een dag….enkel uit drankjes.

Maar……

Daarom is het maar goed dat je veel beweegt (wordt ook wel dansen genoemd alhoewel dit niet voor iedereen een passende definitie is) zodat je ook meer calorieën verbrand dan op een doordeweekse dag.

Conclusie:
Ben jij je bewust van wat je eet en drinkt op een dag?
Bedenk dat je op een festival overgeleverd bent aan het aanbod van de organisatie als het op eten en drinken aankomt.
Naast het feit dat dit sowieso negatief uitpakt voor je portemonnee kan het ook nadelig zijn voor je lichaam dat ineens niet meer zo ‘summer-proof’ is.
Gelukkig bestaat er zoiets als een energiebalans en als jij maar lang genoeg danst verbrand je een deel van die calorieën nog diezelfde dag.
Het is niet of/of maar een kwestie van en/en.
EN bewust zijn van je voedingspatroon.
EN tegelijkertijd bewust zijn van je behoeftes en hier op een strategische wijze mee omgaan, zeker in de zomer waar lekker eten en drinken een nog grotere rol in ons leven speelt dan normaal.
10488070_658922737554695_8377733259830411093_n

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-11-07T10:43:42+00:00 By |Artikelen|0 Comments

About the Author:

Je Eigen Coach levert objectieve en onderbouwde informatie over voeding, training en lifestyle.